Praekartulid

Praekartulid

Lõika eelnevalt keedetud kartulid kuubikuteks. Lisa pannile rapsiõli ning prae tugeva kuumusega kuni kartulitel on ilusad pruunid küljed. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral lisa kartulitele värsket tilli. Nipp: Kartulitele võib lisada ka singikuubikuid või peekonitükke.

Banaanipannkoogid

Banaanipannkoogid

Banaanipannkoogid 4-le. Koostis: 4 keskmise suurusega hästi küpset banaani 4 suurt muna või 5 väikest muna mustikaid Valmistamine: Purusta banaanid kausis ja lisa ükshaaval munad. Klopi ühtlaseks massiks. Soovi korral võib lisada paar tera soola. Kuumuta pann keskmise kuumusega ning vala pannile mõõdukas koguses rapsiõli. Tõsta lusikaga pannile väiksed kuhjakesed, lisa mõned mustikad iga koogi peale ning küpseta kuldpruuniks. Rapsiõli aitab pannkookidel ilusti ilma panni külge kleepumata valmida. Rapsiõliga praadides tulevad koogid väga maitsvad.  

Suvine saltikaste

Suvine saltikaste

Suvine salatikaste 0,5 l Koostis: Erinevid ürte suur punt: basiilik, till, petersell, pune Küüslauku maitse järgi Soola, pipart 0,5 l rapsiõli Valmistamine: Pane kõik koostisosad blenderisse ning purusta ühtlaseks seguks, lisa sool ja pipar ning vala purki või klaaspudelisse.  

Roheline salat grillitud kanafileega

Roheline salat grillitud kanafileega

Roheline salat grillitud kanafileega 2-le. Koostis: 400g kanafileed rapsiõli soola, rosee pipart ja sidrunit erinevat rohelist salatit ja salatilehti tomatit, kurki Valmistamine: Sega kausis rapsiõli, sool, pipar ning pigista u. poole sidruni mahl. Lisa kanafilee tükid ning sega maitseainetega. Lase seista 30 minutit ja grilli õues või grillpannil kuni kanafilee on valmis. Teises kausis sega rapsiõli soola ja pipraga, pigista kaussi ka teine pool sidrunist ja lisa pestud salatilehed ning tomat ja viilutatud kurk. Tõsta salat taldrikule ning lisa grillitud kanafille.

Pesto pasta

Pesto pasta

Pesto pasta 2-le. Koostis: 1 purk pestot 250 g pastat Valmistamine: Keeda pasta. Kuumuta rapsiõli pannil, lisa u 200g pestot ning keedetud pasta, sega. Maitsesta soola, pipra ning kõva riivitud juustuga.